Al duizend gemeenten wereldwijd zijn Fairtrade

In 2011 kreeg de duizendste Gemeente ter wereld het Fairtrade-label. Er zijn maar liefst 21 landen waar de campagne FairTradeGemeente loopt. In Vlaanderen zijn 65% van het totale aantal gemeenten ingeschreven en 111 onder hen hebben intussen de titel daadwerkelijk behaald.

phendrickx

Deze gemeenten engageren zich om aan enkele criteria te voldoen: Het lokale gemeentebestuur kiest voor Fair Trade, winkels en horecazaken doen mee, net als scholen, bedrijven en organisaties. Er bestaat een trekkersgroep en er gaat aandacht naar lokale, duurzame voeding.

De Vlaamse provincies kunnen in een gelijkaardige campagne de titel FairTradeProvincie halen. De criteria zijn aangepast aan een provinciale context. Om criterium 2 te halen, moeten 65% van de gemeenten in de provincie ingeschreven zijn bij FairTradeGemeente, waarvan 70% de titel reeds behaald hebben.

Wat doet jouw gemeente? Vind er alles over op fairtradegemeenten Ook op de website van de provincie Antwerpen en Oxfam Wereldwinkels vind je veel informatie.

MEER OVER Fairtrade