1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tips voor een prachtige kerstboom

De sint zit weer op zijn stoomboot naar Spanje en dus mag de Kerstman en diens bijhorende kerstboom zijn intrede maken. Maar hoe kies je nu de juiste boom en decoreer je hem op gepaste wijze?

mgeysmans

Vooraleer je boomshoppen gaat, meet je best de plaats op waar je de boom wilt plaatsen. Zowel de hoogte als de breedte zijn hierbij belangrijk. Zorg voor een boom die minimum dertig centimeter onder je plafond eindigt. Met piek moet je op een twintig centimeter uitkomen. Is de boom iets te dik? Dan kan je hem perfect bijknippen. Let er wel op, dat bij het knippen er sap kan vrijkomen en dat voor vlekken kan zorgen.

De allereerste manier om te checken of een boom nog 'vers' is , is door achteraan een takje vast te nemen en naar buiten toe te trekken. Gaan de naalden er gemakkelijk af? Dan heb je met een ouder exemplaar te maken dat niet zo lang meer in al zijn pracht behouden zal blijven.

Ga je voor een exemplaar zonder kluit, spuit op alle takken dan eerst haarlak. Zo blijven de naalden langer vastzitten. Ga je voor een boom met kluit, doe dan een scheutje glycerine in het water van de pot. Zo blijft de boom tot 2 weken langer vers. Net voor je de boom in het water plaatst, zaag je best nog enkele centimeters van de stam. Zo blijft de boom langer goed.

Wil je na het feestgedruis liever niet met de naalden achterblijven? Dan kan je de verpakking van de boom best openknippen en onderaan de stam bewaren. Wanneer je boom volledig ontdaan is van zijn decoratie kan je de verpakking simpelweg omhoog trekken vooraleer je de boom naar buiten vervoert.

Decoratie

Een vaak gestelde vraag in de winkel: hoeveel meter lichtjes hebben we nodig? Reken per meter van een niet te dikke boom op zo'n 20 meter lichtjes.

Hang grote ballen en decoratiestukken dieper in de boom en onderaan. De kleinere stuks krijgen een plaatsje vooraan en meer naar boven op de boom.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen