Kevin Hulsmans wordt knecht van Filippo Pozzato

Kevin Hulsmans wordt knecht van Filippo Pozzato

Kevin Hulsmans wordt knecht van Filippo Pozzato

Print
Kevin Hulsmans heeft een nieuwe werkgever gevonden. Hij zet zijn wielercarrière voort in Italië en gaat aan de slag bij de procontinentale ploeg Farnese Vini, de werkgever van Filippo Pozzato. Dat meldt Sporza.

De 33-jarige Hulsmans, die door het opdoeken van Donckers Koffie nog geen contract had voor volgend seizoen, klopte zelf aan bij de ploegleiding van Farnese. "Toen ik terugkwam uit Australië, heb ik contact opgenomen met (ploegmanager) Luca Scinto en Pozzato. Ik ken hen allebei nog goed van mijn tijd bij Quick Step", aldus Hulsmans, die elf jaar in dienst was bij de ploeg van Patrick Lefevere.

"In twee dagen was de zaak al beklonken. Ik heb geen andere teams gezocht. Volgende week zie ik mijn nieuwe ploegmaats voor het eerst op een stage in Italië."

Hulsmans wordt bij Farnese de meesterknecht van Pozzato. "Dat wordt in de eerste plaats mijn taak. Of ik zelf ook soms mijn kans mag gaan, zien we nog wel." Farnese is als Italiaanse procontinentale ploeg wel nog niet zeker van startrecht in de Vlaamse klassiekers. "Maar Pozzato is natuurlijk een naam die deuren doet openen. En misschien kan mijn naam af en toe ook wat helpen."

Meer sportnieuws