Rupert verzamelt 10.000 euro voor kankeronderzoek

Een dikke cheque van meer dan 10.000 euro. Met dat "onverwachts" geschenkje bezorgde dj en kankerpatiënt Rupert Suply de onderzoekers van het UZA maandag een heerlijk Sinterklaasfeest.

drombouts

De 10.040 euro is de opbrengst van 'Hope, We love Life', de benefiet die Dj Rupert begin november organiseerde ten voordele van het onderzoek naar gepersonaliseerde kankervaccins. "Een bedrag als dit….tja, nooit verwacht. Dat is geweldig hé", benadrukken specialisten Sebastien Anguille en Anne Van de Velde bijgestaan door verpleegster Miek Van Bel.

"Misschien nog belangrijker is de enorme aandacht die ons onderzoek, dankzij Rupert en Hope, kreeg. Wij zitten hier in het ziekenhuis vaak een beetje in een eigen wereld. Plots bereikten we enorm veel mensen, die bovendien zeer positief reageerden." Is er nog nieuws rond het onderzoek? "Wel, Rupert krijgt zijn eigen vaccins begin volgend jaar", verduidelijkt Anguille.

"Na acht weken, vermoedelijk in maart, weten we dan na de nodige scans en dergelijke of de vaccins succes kennen. En of het Ruperts immuunsysteem zo stimuleert dat zijn kanker (Rupert lijdt aan botkanker, red.) niet terugkomt. We zijn ondertussen volop bezig met patiënten met borstkanker en longvlieskanker. Maar ook hier zitten we in de beginfase en hebben we nog geen resultaten binnen."

Dj Rupert maakt zich alvast sterk in de toekomst alles op alles te zetten om het onderzoek aan het UZA te blijven ondersteunen. "Volgend jaar doen we twee edities van Hope: ééntje tegen de zomer én één in het najaar", deelt hij mee.

"Vanuit mijn andere grote voorliefde - naast de muziek is dat sport - wil ik het event zelfs uitbreiden. En dat met een grote sportieve manifestatie. Hoe en wat weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat ik een zo groot mogelijk publiek probeer te bereiken: kindjes, families, gezinnen…er moet héél veel volk komen, want iedereen moet zich bewust worden van het belang van dit onderzoek."

Seppe SLAETS

Storten kan nog steeds, rekeningnummer HEBA-fonds: 001 - 4046156 - 71, vermelding HOPE. (fiscaal attest beschikbaar)

Vastgoed

Jobs in de regio