Van der Elst na nederlaag STVV: "Strijd wordt lastiger"

STVV heeft de lijn niet kunnen doortrekken. Na de zege tegen OHL moest het zaterdag het onderspit delven tegen Bergen (2-3). Bleken de Kanaries een klasse minder dan Bergen? Neen. Was er dan geen verschil? Jawel. De ploeg van Dennis van Wijk toonde zich op alle vlakken efficiënter. "We hadden een fantastische zaak kunnen doen, nu wordt de strijd lastiger", foeterde Franky Van der Elst.

kscherpenberg

"Zij benutten hun mogelijkheden wel optimaal, we verliezen eigenlijk van Perbet (die twee keer scoorde, red).", aldus Van der Elst. "Dat is het verschil. We incasseren ook opnieuw te veel doelpunten, het symptoom van eerder dit seizoen. Ik dacht dat het weg was, niet dus."

STVV leed zijn tiende nederlaag van het seizoen. "De mensen riepen allemaal dat we uit deze twee matchen zes op zes moesten pakken, ik was met vier op zes al tevreden geweest", rekende de STVV-coach.

"Dat halen we nu niet. Maar bij een zes op zes zouden we ook moeten blijven knokken, net als nu. Het is natuurlijk wel spijtig dat we niet bij het pelotonnetje voor ons geraken, want we hadden een fantastische zaak kunnen doen. Nu wordt de strijd lastiger, maar moeten we tonen dat we het aankunnen."

Van der Elst hoopt op gerichte versterking tijdens de winterstop. "Extra kwaliteit mag er zeker bij, maar we zullen zien wat het wordt."

Kristof Liberloo

MEER OVER Bergen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL