Anelka en Alex mogen vertrekken bij Chelsea

Anelka en Alex mogen vertrekken bij Chelsea

Anelka en Alex mogen vertrekken bij Chelsea

Print
De Engelse voetbalclub Chelsea heeft het transferverzoek van spelers Nicolas Anelka (foto) en Alex Rodrigo Dias da Costa aanvaard. "Het gesprek was eerlijk en direct", aldus coach André Villas-Boas. "Ze stuurden al even aan op een vertrek en we hebben dat nu ingewilligd", legt de Portugees uit.

Zowel Anelka als Alex behoorden niet tot de toekomstplannen van hun trainer en wilden vertrekken. Dat ze nu op de transferlijst gezet worden, wil nog niet zeggen dat ze zeker zullen verkassen. "Als ze ons niet verlaten, zullen ze gewoon meer meetrainen met de groep. Het zijn op en top professionals en dat is nooit in vraag gesteld, maar we hebben beslist om de groep bij elkaar te houden en Anelka en Alex op andere momenten te laten trainen", vertelt trainer André Villas-Boas.

De 32-jarige Anelka speelt sinds 2008 bij de Blues. De Braziliaan Alex (29) kwam nog een seizoen eerder aan in Londen, toen nog onder coach José Mourinho.

0-3

Chelsea zelf haalde het zaterdag op de veertiende speeldag in de Premier League overigens met 0-3 bij Newcastle. Rode Duivel Romelu Lukaku zat niet in de selectie bij de Londenaars.

Foto: Photonews

MEER SPORTNIEUWS