Eerste kinderrommelmarkt in Putte groot succes

Eerste kinderrommelmarkt in Putte groot succes

Eerste kinderrommelmarkt in Putte groot succes

Print
Putte - In de schoot van de kindergemeenteraad werd het idee door de kinderen gelanceerd om een kinderrommelmarkt, naar analogie van de wekelijkse Putse rommelmarkt op woensdagavond, te organiseren. Deze kon dan eveneens doorgaan in de polyvalente zaal van het GC-Klein Boom, van 14u tot 17u. Schepen van kind en jeugd Jan Scheltiens (sp.a.):"Op regelmatige basis komt de kindergemeenteraad samen. Deze is samengesteld door kinderen van de 3de graad (5de leerjaar) van 6 basisscholen van Putte. Daarin werden door de scholen 18 raadsleden gekozen. Op de eerste kindergemeenteraad worden dan de 18 kinderraadsleden uitgenodigd waarin 5 schepen en 1 burgemeester wordt gekozen. De kandidaat schepen en burgemeesters verdedigen hun kandidatuur waar uiteindelijk, door stemming, de 5 kinderschepen en 1 kinderburgemeester wordt verkozen".
Op de respectievelijke kindergemeenteraden, woensdag van 18u tot 19u, worden dan de aangebrachte agendapunten van de raadsleden besproken en getoetst op hun haalbaarheid.
Een kinderrommelmarkt was blijkbaar toch een wens die uiteindelijk in een definitieve plooi werd gelegd na een 2-tal vergaderingen. Om alle kinderen te mobiliseren werd er een tekenwedstrijd aan gekoppeld. De rommelmarkt werd zo georganiseerd dat de kinderen ook bij elkaar speelgoed mochten kopen, maar deze mochten niet opnieuw verder verkocht worden. Een van de bijkomende doelstellingen van deze rommelmarkt was ook dat op het einde van de markt, elke stand (in totaal waren er 51 standen) min. 1 speelgoedje zou afstaan voor het goede doel (De Regenboog,.). Ze zouden hier ook de strijd tegen armoede aangaan en kinderen die geen of weinig speelgoed hadden hierin ondersteunen." Iedereen was enthousiast over het initiatief, zowel de kinderen, de ouders en ook de kopers. Dit zal zeker herhaald worden in 2012.

FOTO:De organisatoren van de kindergemeenteraad en achter hen de rommelmarkt.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio