Raad van State vernietigt RUP verdwenen Delizza

Print
Putte - Raad van State vernietigt RUP verdwenen Delizza
De Raad van State heeft het deelplan Delizza van het RUP voor zonevreemde bedrijven, vernietigd. Maar de firma Delizza bestaat ondertussen al twee jaar niet meer. Wat gaat er gebeuren?

"Zodra het ruimtelijk uitvoeringsplan zonevreemde bedrijven goedgekeurd was sloot Delizza zijn deuren in plaats van zich in orde te stellen met o.a. de milieureglementering. Dertig werknemers stonden meteen op straat. De eigenaar beschikte meteen over wettelijk erkende industriegrond in plaats van landbouw- en woongebied.", zegt CD&V-gemeenteraadslid Marc Jaspers, die de zaak al jaren op de maag ligt. "Ondertussen staat het bedrijf reeds 2 jaar leeg. De Raad van State heeft nu de CD&V-fractie gelijk gegeven en het deelplan vernietigd. Wij vragen dat de gemeente nu eindelijk stappen zou ondernemen. Reeds in 2006 heeft stedenbouw de regularisatieaanvraag van het bedrijf afgewezen."

Jaspers vraagt de woonzone en landbouwzone waar het bedrijf zich in bevindt in acht te nemen en recht te zetten. "Het decreet zonevreemde bedrijven is immers niet bedoeld om overtredingen te regulariseren".

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio