Fiets-, wandel- en landbouwweg in de Goren

Print
Heist-op-den-Berg - In natuurgebied De Goren wordt een fiets- en landbouwweg ingericht. Het project zal 264.345 euro kosten. In het kader van de plattelandsontwikkeling wordt daarvoor een subsidie van 106.000 euro.
In 2007 nam de gemeente een beslissing om het natuurgebied van De Goren toegankelijker te maken voor zowel de recreatieve wandelaars als voor de fietsers en voor de landbouwers.

De uitvoering van het masterplan wordt over enkele jaren gespreid.

In een eerste fase wordt de landbouwwegen aangelegd . De eigenaars werden geïnformeerd en er werden overeenkomsten afgesloten.

"Door deze landbouwweg kunnen de landbouwers ook in de natste periode hun velden beter bereiken. De fietsers kunnen over de verharde landbouwweg de industrie- en sportzone in Hulshout bereiken vanuit Wiekevorst via de comfortabele verbindingsweg. Ook de toegang tot modelvliegtuigclub MASH wordt verbeterd.

De weg wordt 3m. breed, de bermen worden beschermd en gefundeerd voor landbouwvoertuigen. De bestaande bomen worden maximaal behouden.

De aanleg van de weg bedraagt 55 kalenderdagen. De werkzaamheden gebeuren in twee fases. Eerst de Wiekevorstse Goorweg tot de oprit van de laatste woning en in tweede fase tot aan de Fabriekstraat", weet schepen van toerisme, Anja Van Dijck (CD&V)..

Het is de bedoeling nog dit jaar de werken te gunnen en ze uit te voeren in maart-april 2012.

pierre anthonissen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio