Red Lions tegen India in finale Champions Challenge

Red Lions tegen India in finale Champions Challenge

Red Lions tegen India in finale Champions Challenge

Print
De nationale mannenhockeyploeg heeft zich geplaatst voor de finale van de FIH Champions Challenge in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. De Red Lions (foto: Felix Denayer) haalden het zaterdag in hun halve finale van Argentinië, 8ste op de wereldranglijst, met 3-2 in de shoot-outs.

De wedstrijd begon slecht voor België, 12de op de wereldranglijst. De Zuid-Amerikanen kwam 0-2 voor na een omgezette penalty stroke van Ibarra en een goal van Mazzili. Nog voor de pauze lukte Jeffrey Thys de aansluitingstreffer, en een kwartier na rust maakte Florent Van Aubel gelijk. In de resterende 20 minuten en in de 15 minuten extra tijd werd er niet meer gescoord, waardoor shoot-outs voor de beslissing moesten zorgen.

Daarin zag het er even benard uit toen doelman David Van Rysselberghe zich bij de tweede Argentijnse poging blesseerde aan de schouder, maar de goalie kon gelukkig verder. Bij een 2-2 stand kon Jérôme Dekeyzer België naar de finale schieten. De Belg werd bij zijn poging gehaakt door de Argentijnse keeper en kreeg een stroke, die hij feilloos omzette.

India

India klopte Zuid-Afrika in de tweede halve finale van de Champions Challenge hockey voor mannenteams in Johannesburg. Het thuisland ging nog rusten met een 1-2 voorsprong, maar in de tweede helft nam India de bovenhand en won uiteindelijk met 4-2.

India, 10de op de wereldranglijst, speelt zondag om 15u30 de finale tegen de Red Lions.

Foto: Photonews

Meer sportnieuws