Hoofdcommissaris Antwerpse federale politie betrapt op openbare zedenschennis

Hoofdcommissaris Antwerpse federale politie betrapt op openbare zedenschennis

Hoofdcommissaris Antwerpse federale politie betrapt op openbare zedenschennis

Print
Antwerpen - Een hoofdcommissaris van de Antwerpse federale politie is onlangs betrapt op openbare zedenschennis aan het Antwerpse Rivierenhof. Het parket bevestigt het bewuste proces-verbaal.

De hoofdcommissaris zou zowat twee weken geleden betrapt zijn geweest toen hij seks had met een andere man op een parking van het Rivierenhof, vlakbij het politiegebouw aan de Noordersingel. Zijn dienst was net afgelopen toen agenten van de lokale politie hem achter enkele struiken opmerkten.

De parking in kwestie ligt aan een parkweg waar na schooltijd veel kinderen voorbijkomen. De jongste weken is het er bovendien gevoelig drukker door wegenwerken in de buurt. Daarom patrouilleert de politie er geregeld en stelt processen-verbaal op, meestal tegen homokoppels. Van die pv's zouden overigens kopies toekomen op de dienst van de betrapte hoofdcommissaris.

Wat er nu met de hoofdcommissaris zal gebeuren, is niet meteen duidelijk. Het Comité P onderzoekt de zaak. Op basis van hun verslag zal de leiding van de federale politie eventueel een tuchtprocedure opstarten wanneer de man terug is van vakantie. De feiten vonden dan wel in de vrije tijd van de man plaats, zijn voorbeeldfunctie en gezagspositie ten opzichte van zijn collega's kunnen hem wel degelijk parten spelen.

Ook het parket kan de hoofdcommissaris nog vervolgen. Op openbare zedenschennis kan een opsluiting van acht dagen tot een jaar staan, evenals een boete van 26 tot 500 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio