Groen! Zonder voormalige lijsttrekkers naar verkiezingen

Print
Willebroek - Groen! Willebroek stapt naar de gemeenteraadsverkiezingen zonder haar voormalige lijsttrekkers Jan Van de Ven en Hugo Lejon. Ze kunnen zich niet vinden in de 'democratische' besluitvoering van de partij om de kieslijst samen te stellen.
"Er was geen keuze. Ik wou ten volle er voor gaan met deze Willebroekse Groene partij. De discussie over de kopman van deze kieslijst voor de nakende gemeenteraadsverkiezingen is volgens mij ondemocratisch verlopen. Ik heb de eerste vergadering van juni gemist wegens op reis. In september bleek dat alles was beslist. Huidig gemeenteraadslid Stefaan Van Aken die mijn taak in de raad voor twee jaar heeft overgenomen, blijkt ineens de 'enige en echte' lijsttrekker te zijn. Gebrek aan respect en een betreurenswaardige democratisch gehalte hebben mij tot deze beslissing gebracht", zegt Jan Van de Ven. Hij had zichzelf ook als kandidaat-lijsttrekker gezien. Zijn besluit staat vast en hij neemt net als ander voormalig boegbeeld Hugo Lejon niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Jan Van de Ven vindt het raar dat met de twee boegbeelden geen of zo weinig rekening is gehouden. "Ik mocht op de lijstduwersplaats gaan staan, zonder dat ik daarover enige inspraak had. Zo werkte het voordien niet en nu ook niet", besluit hij.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio