Wielermuseum voorlopig niet in pastorie

Print
Grobbendonk -

Het kabinet van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgois (N-VA) heeft nog geen plannen voor een wielermuseum in Grobbendonk gezien. Zolang dat niet gebeurt, kan de bestemming van de pastorie niet wijzigen.

De gemeente stelde voor Wielermuseum Rik Van Looy' in de pastorie te vestigen, maar Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor onreorend erfgoed, laat weten dat hij officieel niet op de hoogte is van plannen om de pastorie om te bouwen tot wielermuseum.
"We vernamen dat onrechtstreeks, maar een wielermuseum past niet in de huidige restauratieplannen van de pastorie", zo zegt zijn kabinet. Bourgeois is niet a priori tegen: "Als de pastorie een andere bestemming moet krijgen, dan moet dat herbekeken worden. De huidige restauratie van d e pastorie is ontvankelijk verklaard en staat op de wachtlijst voor goedkeuring."

Sportschepen Ulrich Anthonis (Open VLD) meldt dat het college naar een andere, voorlopige oplossing voor het museum zoekt: "We willen het museum absoluut in Grobbendonk houden." #Grobbendonk# Marc HELSE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio