Coda Hospice viert zijn vijftiende verjaardag

Print
Kalmthout - Vijftien jaar geleden werd Coda Hospice opgericht, een huis voor palliatieve zorg waar mensen met een ongeneselijke ziekte terecht kunnen. Het concept is uniek in heel Vlaanderen, omdat stervenden er persoonlijke begeleiding krijgen in een warme, huiselijke sfeer. Dat is in tegenstelling tot de palliatieve afdelingen in het ziekenhuis.

Vijf jaar na de oprichting van het hospice kwam er ook het dagcentrum bij. Daar kunnen terminale patiënten die liever thuis blijven, terecht voor verzorging en psychologische begeleiding.

Dubbel feest

Dit weekend is het dus dubbel feest in Gooreind: Zowel het hospice als het dagcentrum worden gevierd met hun vijftien- en tienjarig bestaan. Het weekend is dan ook gevuld met tal van feestelijke activiteiten. Gisteren werden de feestelijkheden al plechtig ingezet met een academische zitting waar verschillende bekende koppen kwamen spreken, waaronder Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen.

Ook de unieke tentoonstelling met als thema 'Vergankelijkheid' werd geopend. Deze laatste is nog het hele verdere weekend te bezichtigen. Op zondag vindt ook een koffieconcert plaats met de pianisten John Gevaert en Katrijn Simoens.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio