Gemaskerde mannen randen meisje aan in Meerhout

Print
Meerhout - Een tiental dagen geleden werd in Meerhout een tiener aangerand. Het meisje fietste naar haar school in Geel. Maar aan Genebroekveld werd ze van haar fiets getrokken en misbruikt.
De feiten raakten pas nu bekend. Het 14-jarige meisje reed op donderdag 17 november omstreeks 8 uur naar school in Geel. Ze kwam van Genebroek en fietste via Genebroeksveld richting Zittaard. Op het einde van de weg links is een moestuin. Daar werd ze volgens eigen zeggen door drie gemaskerde mannen van haar fiets getrokken en aangerand.

Bizar detail: het trio knipte een vierkant stukje stof uit haar trui als trofee en ging er dan vandoor. Het meisje fietste met veel pijn naar de dorpsschool in Zittaart (Meerhout), waar ze hulp zocht.

De directeur van de lagere school contacteerde naar aanleiding van de affaire de wijkagent en stelde voor om aan de leerlingen van de school een brief voor hun ouders mee te geven, waarin naar de feiten werd verwezen en opgeroepen werd tot alertheid. Maar dat vond de politie niet zo'n goed idee. De brief zou paniek kunnen zaaien in het dorp en niemand is gebaat bij een nieuwe angstpsychose in de streek, zo luidde de redenering.

De speurders hebben op dit moment nog weinig aanwijzingen in verband met de dader. De verklaringen van het meisje werden ook opnieuw nagetrokken om meer zekerheid over de gemelde feiten te kunnen krijgen.

Maar het Turnhoutse parket bevestigt de zaak en zegt dat er geen aanleiding is om aan de verklaringen van het 14-jarige slachtoffer te twijfelen. "Het gaat om een ernstig meisje. We onderzoeken op dit moment een klacht tegen onbekenden. Het onderzoek loopt voort", aldus een parketmagistraat.
Eventuele getuigen, of mensen die aanwijzingen hebben kunnen contact opnemen met de politiezone Geel-Mol-Meerhout.
#Meerhout# Marc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio