Eigen Haard bouwt elf woningen in Waldetrudisstraat

Print
Herentals -

De socialewoningmaatschappij Eigen Haard mag elf sociale huurappartementen en elf bijbehorende garages bouwen in de Sint-Waldetrudisstraat. Andere bouwprojecten volgen.

Eigen Haard kreeg van minister Freya Van den Bossche (sp.a) de toelating en de definitieve subsidie voor de bouw van elf sociale huurappartementen en elf bijbehorende garages in de Sint-Waldetrudisstraat.
Vorig jaar werd de leegstaande handelszaak waar dit project zal komen, afgebroken. De aannemer begint eind januari. De werken zijn vergund aan aannemer Van Craen voor het bedrag van 1,1 miljoen euro.

Burgemeester Jan Peeters (sp.a)is daar blij mee. "Er is in onze stad nog steeds een grote nood aan sociale huurwoningen. Bij onze woningmaatschappij staan nog steeds vijfhonderd mensen op de wachtlijst, vaak al vele jaren. In het begin van deze bestuursperiode beloofden we tweehonderd extra sociale woningen in Herentals", weet Peeters. "Onze drie sociale huisvestingsmaatschappijen (Eigen Haard, Geelse Huisvesting en de Kleine Landeigendom) hebben dat waargemaakt. De lijst van uitgevoerde nieuwbouwprojecten is lang: Vest, Sint-Janneke, Nieuwstraat, Begijnhof, Sint-Antoniusstraat, Koppelandstraat, Eeckelenberg, Sint-Jobstraat, Rozenstraat, Grebbenbos en het klooster in Noorderwijk."

Voor drie nieuwe grote projecten zijn de voorbereidingen en subsidieaanvragen ook al ver gevorderd. "Het gaat om het stuk voor de Perronstraat (vroegere magazijnen Van den Broeck; een project van de Kleine Landeigendom, red.), voor de Gagelstraat en voor het oude moederhuis (beide projecten van de Eigen Haard, red.)", voegt Peeters toe.
#St.-Waldetrudisstraat, Herentals# Marc HELSE
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio