Oppositie en scholen schieten nieuw voorstel verkeersplan af

De oppositiepartijen zien geen heil in dit voorstel.

h3>Vlaams Belang

"Dit compromis geraakt niet aan de fundamenten van het probleem. Deze coalitie slaagt er op haast dictatoriale wijze in om de Lierenaars en Hooiktenaars te gijzelen in hun eigen stad. De alarmbel van de Lierenaars en Hooiktenaars gaat loeihard, maar op het stadhuis lijken ze die boodschap maar niet te willen vatten", zegt Olivier Peeters.

N-VA

"Dit is een afschuwelijk compromis. Wij vragen ons alvast af of er iemand in het schepencollege zit die écht gelooft in dit dwaze plan? De aangekondigde wijzigingen zijn alleszins absoluut onvoldoende om van Lier een autoluwe maar doorrijdbare stad te maken", stelt Frank Boogaerts.

vo-LK

"Wij eisen de volledige doorrijdbaarheid van de stad op elk uur van de dag.

Dit wil zeggen dat alle paaltjes moeten verdwijnen", zegt Patrick Tersago, die als onafhankelijke in het schepencollege zetelt. Tersago neemt het verder niet dat de meerderheidspartijen dit voorstel al bekendmaken nog voor het in het schepencollege besproken werd.

Onderwijs

Vanuit het onderwijs wordt ontzet gereageerd op het nieuwe voorstel van het stadsbestuur. "De rijrichting in de Kanunnik Davidlaan omdraaien en het verkeer tegen de fietsrichting in laten rijden, lijkt ons bijzonder gevaarlijk. We zijn bovendien bijzonder ontgoocheld dat hierover geen enkel overleg met de schooldirecties plaatsvond. Daarom vragen we maandag een onderhoud met de betrokken schepenen", zegt Geert Hellemans van het Sint-Gummaruscollege.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio