Man die OCMW in brand dreigt te steken, is in hongerstaking

Man die OCMW in brand dreigt te steken, is in hongerstaking

Man die OCMW in brand dreigt te steken, is in hongerstaking

Print
Mechelen - Jamil Fathi (34), de Iraanse Koerd die er onlangs mee heeft gedreigd om het Mechelse OCMW in brand te steken, is in hongerstaking. Hij vindt dat het OCMW hem het recht ontneemt om te studeren aan de universiteit.
Fathi is sinds 2009 erkend politiek vluchteling in ons land. Sinds kort studeert hij rechten aan de VUB, maar het OCMW weigert hem een leefloon om zijn studie te financieren. Bij het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn zijn ze van oordeel dat Fathi best voor avondonderwijs kiest en een job zoekt. De Iraanse Koerd is het daar niet mee eens, en ging zwaar in conflict met het OCMW.

Na een ondervraging door de politie werd Jamil Fathi uiteindelijk gedurende twee weken opgenomen in een psychiatrisch centrum. Ondertussen heeft hij een advocaat in de arm genomen. Hij vecht de beslissing van het OCMW en zijn collocatie aan. In de weekendkrant van Gazet van Mechelen kan u een opvallend interview lezen met Fathi. OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) wenste niet te reageren.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio