Mechelaars beslissen mee over nieuwe Bruul

Mechelaars beslissen mee over nieuwe Bruul

Mechelaars beslissen mee over nieuwe Bruul

Print
Mechelen - De stad laat Mechelaars ideeën aanreiken voor de vernieuwing van de Bruul, en de realisatie van een autoluwe winkelboulevard tot aan het centraal station. Die moet starten in 2013.
Een aantal burgers werden vorige week al bevraagd over de plus- en de knelpunten van de Bruul. Onder hen niet alleen bewoners en handelaars, maar ook fietsers, voetgangers en senioren. Volgende week mogen ze tijdens een workshop hun zegje doen over de toekomstige winkelboulevard. "Wij hebben ook beslist dat de kinderraad op verkenning mag gaan, en bedenkingen kan formuleren", zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a).

De opmerkingen van de Mechelaar speelt het stadsbestuur door aan de kandidaat-ontwerpers. Zij kunnen een voorstel indienen waaruit de vier beste ontwerpen worden geselecteerd. Eén van de grote uitdagingen voor de ontwerpers wordt het doorbreken van de barrière die de vesten vormen. Een jury beslist midden volgend jaar over het winnende ontwerp, zodat de herinrichting van de as begin 2013 kan starten. De investering wordt geraamd op ruim 8,2 miljoen euro. Daarvan draagt de stad 4,4 miljoen.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio