Leraar geeft moslimmeisjes zonder hoofddoek slechtere punten

Leraar geeft moslimmeisjes zonder hoofddoek slechtere punten

Leraar geeft moslimmeisjes zonder hoofddoek slechtere punten

Print
Een 58-jarige islamleraar van het atheneum in Verviers heeft voor de Raad van State vergeefs een schorsing aangevochten. De man misbruikte zijn lessen voor radicale standpunten. De leraar gaf moslimmeisjes zonder hoofddoek ook slechte(re) punten. Dat schrijft De Morgen.

Sinds 2004 is Mohammed G. islamleraar in het Koninklijk Athenum Verdi in Verviers. Een inspecteur, die begin 2010 "bizar gedrag door de leraar" meldde, liet de schooldirectie ook weten dat de leraar radicale standpunten verkondigde in zijn lessen.

De school stuurde daarop zelf aan op verder onderzoek. Dat resulteerde in een vernietigend rapport door twee inspecteurs. Zo getuigde een leerling dat meester Mohammed haar had gezegd dat haar moeder zou branden in de hel omdat haar moeder katholiek was. Een andere leerling had de islamleraar verweten dat ze als moslimmeisje hand in hand liep met een jongen.

De leraar noemde meisjes zonder hoofddoek in de les vlakaf "zondaars". Volgens de inspecteurs discrimineerde hij ook leerlingen zonder hoofddoek: zij kregen automatisch minder punten. Mohammed G. liet zijn leerlingen ook koranverzen uit het hoofd leren terwijl die helemaal niet op het lesprogramma stonden.

Op basis van het rapport besliste de schooldirectie om de leraar vier maanden te schorsen. Mohammed G. verzette zich daartegen en beriep zich voor de Raad van State op zijn vrijheid van meningsuiting.

De Raad volgde de islamleraar niet. Hij wordt vier maanden geschorst en behoudt intussen de helft van zijn inkomen.

Archiefbeeld

MEEST RECENT