Schepen Jan Hermans is niet welkom op kartellijst sp.a-Groen!

Schepen Jan Hermans is niet welkom op kartellijst sp.a-Groen!

Schepen Jan Hermans is niet welkom op kartellijst sp.a-Groen!

Print
Lier - Het pasgevormde kartel sp.a-Groen! en Lier&Ko, de stadslijst van schepen Jan Hermans, gaan niet samenwerken.
Er is de voorbije weken minstens één gesprek geweest tussen schepen van Openbare Werken Jan Hermans en sp.a-voorzitter Sylvie Bracqué. Dat vernam uw krant uit goede bron en de informatie werd ondertussen door Hermans en Bracqué bevestigd.

"Op vraag van Jan Hermans hebben we met hem inderdaad een gesprek gehad over een eventuele samenwerking tussen zijn partij en ons kartel. Het is slechts bij één gesprek gebleven, want noch bij sp.a noch bij Groen! bestaat er voor deze samenwerking een draagvlak. We zijn van mening dat het beter is om als kartel naar de kiezer te gaan, zonder een derde partner", stelt Sylvie Bracqué.

Ook Jan Hermans bevestigt het gesprek en benadrukt dat hij geen kandidaat zal zijn op de kartellijst spa-Groen! voor de gemeenteraadsverkiezing van volgend jaar. "Over mijn politieke toekomst heb ik trouwens nog niets beslist. Ook over het verder bestaan van Lier&Ko namen we nog geen beslissing. Ik wacht eerst de verdere heraanleg van de Grote Markt af en dan zien we wel."

In de rand van dit nieuws vernam uw krant ook nog dat Sylvie Bracqué als sp.a-voorzitster opstapt. "Om beroepsredenen. Welllicht trek ik mij ook terug als kandidaat op de verkiezingslijst van sp.a-Groen!", zegt ze.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio