Cast Clouseaumusical 'Domino' voorgesteld

Cast Clouseaumusical 'Domino' voorgesteld

Cast Clouseaumusical 'Domino' voorgesteld

Print
In de Antwerpse Stadsschouwburg is donderdag de Clouseaumusical 'Domino' voorgesteld. Het gaat om de eerste musical die de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) volledig zelf produceert.

Naast al eerder bekendgemaakte castleden als Mark Tijsmans, Marijn Devalck en Maaike Cafmeyer zet Jurgen Delnaet, bekend van de film 'Aanrijding in Moscou', zijn eerste stappen in de musicalwereld. De hoofdrol is voor Alexander Metselaar, een 22-jarige leraar uit Brugge die de vtm-wedstrijd 'Domino, de Zoektocht' won.

Feelgoodmusical

Het verhaal van Domino draait om de bewoners van een wat arme wijk ergens in Vlaanderen, Swentibold genaamd - naar het bekende nummer van Clouseau. Hoewel het in de eerste plaats "gewoon een feelgoodmusical" is, wijzen de makers erop dat ook minder evidente thema's als euthanasie, holebi's en seksualiteit aan bod komen.

Daarvoor werkte VMMa tijdens de productie samen met drie professionele organisaties die elk nauw met een van die onderwerpen verbonden zijn: Leif (euthanasie), Cavaria (holebi-relaties) en Jeugd en Seksualiteit. Er wordt zelfs een heus lessenpakket samengesteld dat leerkrachten als startpunt kunnen gebruiken om de thema's in kwestie bespreekbaar te maken op school.

Exclusief in Stadsschouwburg

'Domino, de musical' gaat op 8 maart 2012 in première in de Antwerpse Stadsschouwburg, waar de musical exclusief te zien zal zijn. De regie is in handen van Frank Van Laecke, bekend van onder meer de musicalversies van 'Daens' en 'Kuifje en de Zonnetempel'. Uiteraard worden ook de Clouseau-broers Koen en Kris Wauters nauw bij de productie betrokken.

Foto: Sarah Van den Elsken

Nu in het nieuws