Toon Otten (CD&V) reageert op brief Wouter Beke

Toon Otten (CD&V) reageert op brief Wouter Beke

Toon Otten (CD&V) reageert op brief Wouter Beke

Print
Turnhout - Toon Otten (CD&V) is verbaasd door de brief van Wouter Beke en reageert furieus.
Wouter Beke stuurde donderdag een brief naar CD&V-Turnhout en naar Toon Otten met onder meer de oproep hem te schorsen (lees ook: Wouter Beke wil schorsing Toon Otten uit CD&V-Turnhout).

Toon Otten heeft ondertussen wel gereageerd en is boos. Zijn verhaal:

Ik kreeg vandaag (donderdag 1 december) nog de vraag van Josiane Driesen om te praten volgende week 6 december. Ze wilden met terug opnemen in de fractie als ik de kritiek dan zou stoppen. Blijkbaar was er ongeveer dezelfde moment al de wetenschap dat Wouter Beke een oproep doet om te laten schorsen. Ik noem dat een mes in de rug steken.

Ik lees in de brief van Wouter Beke dat ze na de beslissing van de Algemene Vergadering vorige keer alle initiatieven hebben gesteund om het vertrouwen terug te herstellen. Hoe komt het dan dat ik achttien (18) e-mails hebben moeten sturen met een vraag tot gesprek, maar dat daar nooit een antwoord op is gekomen? Ik geef eerlijk toe dat ik toen wanhopig werd en mensen heb geprobeerd te dwingen om met mij te praten (lancering www.tsjevenstreken.be, red).

Ik begrijp overigens ook niet waarom Wouter Beke deze brief stuurt al denk ik wel de reden te kennen. Wouter Beke heeft de voorbije twee jaar wel wat anders te doen gehad en heeft zich nooit met Turnhout gemoeid. Ik heb hem nooit ontmoet of gehoord. Ook de partij in Turnhout niet. Hij kent dus duidelijk Turnhout niet.

Ik vraag me echt af wat de Turnhoutenaar hier van denkt. Ik ga me in elk geval fors blijven verzetten tegen deze gang van zaken. Dit is niet juist. Ik ga nu tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zaken onthullen. Duidelijk maken hoeveel tienduizenden euro's de stad is misgelopen door het geklungel van bepaalde mensen. Ik vind dit erg. Eerst op een zogezegd warme manier duidelijk maken dat ze willen praten, maar dan tegelijkertijd eigenlijk wel het mes in de rug steken. Op het moment dat ze me uitnodigden voor een gesprek, moéten ze op de hoogte geweest zijn van de brief van Wouter Beke.


Foto Bert De Deken

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio