Wouter Beke wil schorsing Toon Otten uit CD&V-Turnhout

Print

Wouter Beke wil schorsing Toon Otten uit CD&V-Turnhout

Turnhout - Wouter Beke, de nationale partijvoorzitter van CD&V, wil Toon Otten laten schorsen als lid van CD&V Turnhout.
Toon Otten lanceerde eerder deze week de website www.tsjevenstreken.be bewaarop hij dreigde om enkele gebeurtenissen uit het verleden van de Turnhoutse CD&V openbaar te maken. Hij maakte ondertussen op diezelfde website bekend zijn initiatief weer in te trekken omdat hij vanuit het partijbestuur de vraag had gekregen om gesprekken aan te knopen.

Die gesprekken zullen echter van korte duur zijn, want donderdagavond stuurde Josiane Driesen, de voorzitster van CD&V Turnhout een persnota de wereld in. "De afgelopen week zijn we met CD&V Turnhout van de ene verbazing in de andere gevallen naar aanleiding van initiatieven en uitspraken van Toon Otten. Na de beslissing van de Algemene vergadering van 20 september 2011 en de bespreking daarvan in ons afdelingsbestuur hebben we besloten geen publieke uitspraken meer te doen en de zaak te laten bekoelen. Vandaag hebben we kennis genomen van de brief van voorzitter Wouter Beke om einde van te maken aan deze slechte soap."

En die brief is nogal opmerkelijk. Blijkbaar houdt Wouter Beke zich naast de regeringsvorming ook bezig met andere zaken. Volgend citaat komt, volgens Josiane Driesen, uit de brief die Wouter Beke naar het partijbestuur in Turnhout én naar Toon Otten heeft gestuurd :

"Na een advies van de commissie van beroep erkende de Algemene Vergadering van CD&V van 20 september 2011 dat een samenwerking tussen u en de afdeling moeilijk was gezien de ontstane vertrouwensbreuk. Desondanks oordeelde de vergadering geen voorstander te zijn van een levenslange en algemene uitsluiting als CD&V lid. Deze uitspraak was een kans om terug in alle stilte en stap voor stap te werken aan het vertrouwen tussen u en de afdeling. Elk initiatief daartoe hebben we ondersteund. Met verbazing hebben we dan ook akte genomen van de gebeurtenissen van afgelopen maandag voor en tijdens de gemeenteraad van 28 november 2011. Deze passen niet bij onze ambitie als christendemocratische partij om elke dag opnieuw ten dienste van onze inwoners het beste van onszelf te geven. Bovendien ondergraven ze het vertrouwen van de mensen in onze partij en de politiek in het algemeen. We betreuren ten zeerste dat u deze kans niet ten volle hebt gegrepen om achter de schermen tot verzoening te komen. Ik voel me dan ook verplicht de Algemene Vergadering van 20 december 2011 te vragen u te schorsen als lid van CD&V. "

Josiane Driesen zelf is tevreden. "CD&V Turnhout hoopt dat we daarmee deze bladzijde kunnen omdraaien en ons concentreren op het beleid ten dienste van de inwoners. Wij hopen dat ook Toon Otten de rust terug vindt en we als volwassen mensen aan politiek kunnen doen in Turnhout."

Toon Otten zelf was te verbaasd om te reageren. Volgens het CD&V-raadslid zou hij donderdag nog een uitnodiging hebben gehad van het plaatselijke partijbestuur om rond de tafel te gaan zitten.

Toon Verheijen

Lees ook: Toon Otten (CD&V) reageert op brief Wouter Beke
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio