Gillet bezorgt Anderlecht zege bij AEK Athene

Gillet bezorgt Anderlecht zege bij AEK Athene

Gillet bezorgt Anderlecht zege bij AEK Athene

Print
Anderlecht blijft ongeslagen in Groep L van de Europa League. Anderlecht haalde het met 1-2 op het veld van AEK Athene dankzij twee doelpunten van Guillaume Gillet en leidt daardoor in de poule met 15 op 15.

Paars-wit beleefde een droomstart. Al na 3 minuten wist Gillet de Brusselaars op voorsprong te brengen tegen de hekkensluiter in de poule. Na een mooie combinatie wist Kanu Gillet te bereiken die mooi binnen legde.

Anderlecht leek weinig problemen te kennen met de Grieken en domineerde tot de thuisploeg na 19 minuten plots weer gelijk maakte via Sialmas die de bal met gelukje door de benen van Kouyaté in doel wist te krijgen.

Anderlecht panikeerde niet en bleef voor de aanval kiezen. Dat resulteerde na 36 minuten in een nieuwe voorsprong. Alweer Gillet bracht de paars-witte aanhang aan het juichen na slecht uitverdedigen bij Athene. De Waal kopte de bal hard in het doel.

De tweede helft had niet veel meer om het lijf. Het al uitgeschakelde AEK was onmachtig, maar zorgde af en toe nog voor elkaar. Toch was het Anderlecht dat onder meer nog via Suarez en De Sutter dicht bij de 1-3 kwam.

Groepszege in zicht

Het bleef echter 1-2. Voldoende voor Anderlecht om ongeslagen aan de leiding te blijven in de groep. Kwalificatie voor de volgende ronde is al even binnen, maar de groepszege nog niet. Lokomotiv Moskou won immers thuis met 3-1 van Sturm Graz, waardoor Anderlecht en Lokomotiv het op de laatste speeldag onderling zullen moeten uitvechten. De Brusselaars hebben dan voldoende aan een gelijkspel voor de groepszege.

Meer voetbalnieuws