Goedkope leningen voor energiebesparende ingrepen

Print
Boom - Boom onderschrijft een contract voor het toestaan van goedkope leningen aan particulieren voor energiebesparende ingrepen in woningen. De leningen gaan tot maximaal 10.000 euro.
Het is een initiatief van het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) om via Igean een overeenkomst aan te gaan voor het verlenen van goedkope leningen voor energiebesparende maatregelen in particuliere woningen. Concreet kunnen alle burgers goedkope leningen aangaan aan zowat 2% voor een minimumbedrag van 1.250 euro en een maximum van 10.000 euro. De leningen hebben een looptijd van maximaal vijf jaar. Het risico voor de gemeente is nihil. De leningen zijn voor 95% door het Vlaamse Gewest en voor de rest door de FRGE afgedekt.

Met deze lening kan u een energieaudit, hoogrendementsbeglazing, condensatieketel, biomassaketel, thermische kramen op de radiatoren, kamerthermostaat met tijdsregistratie, zonneboiler en warmtepomp financieren. Het principe voor deze leningen geldt zowel voor de huurder, de verhuurders als de particuliere eigenaars van panden.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio