Oud Stationsgebouw herbergt boekenschat

Oud Stationsgebouw herbergt boekenschat

Oud Stationsgebouw herbergt boekenschat

Print
Moerbeke-Waas - Licht, ruimte, kleur en een overzichtelijke opstelling van de collectie. De nieuwe bibliotheek is in alle opzichten het tegenovergestelde van de oude bib. In koeien van letters staat aangeduid welke boeken waar te vinden zijn, voor de kleuters is een apart hoekje ingericht met een voorleestroon.

"Er zijn behoorlijk wat grootouders die spontaan een verhaaltje voorlezen aan de kinderen", merkt tijdelijk bibliothecaris Chris De Brenne op. Wie de bibliotheek binnenstapt, komt meteen in de ontmoetingsruimte waar plaats zat is om bij een kop koffie de krant te lezen, bij mooi weer kan dat zelfs op het terras.

"De nieuwe bibruimte is zowat driemaal groter dan de oude. Het gebouw is opgevat als een werkplaats aanleunend aan de oude sporen. Tussen de bibliotheek en het historische gebouw is gekozen voor een schakelgebouw als ontmoetingsruimte. We kunnen die met een hekken afsluiten van de bibliotheek zodat die ontmoetingsruimte ook toegankelijk is buiten de openingsuren van de bibliotheek. We beschikken in Moerbeke nu over een laagdrempelige ruimte voor kunst en cultuur", benadrukt Fruytier.

In het vernieuwde stationsgebouw, wat vroeger de wachtplaats 1ste klasse was is nu een vergaderlokaal, de grote wachtzaal is een tentoonstellingsruimte. De Heemkundige kring maakt er als eerste gebruik van met een fototentoonstelling over het station en de spoorweg. Zaterdag 3 en zondag 4 december is de bibliotheek en stationsgebouw open van 13u tot 17u. Alle Moerbekenaren kregen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus. De bezoekers krijgen ook nog een leuke attentie in de vorm van een treinticket waarmee ze een dvd kunnen ontlenen.

DVR

Foto: Schepen Marc Fruytier in het leeshoekje van het oude stationsgebouw

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio