Provincie keurt uitbreiding golfcentrum Puurs goed

Provincie keurt uitbreiding golfcentrum Puurs goed

Provincie keurt uitbreiding golfcentrum Puurs goed

Print
Puurs - Tegen midden 2013 is het golfcentrum van Puurs wellicht dubbel zo groot als vandaag. De provincie heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de uitbreiding alvast goedgekeurd.
Het golfcentrum van Puurs ligt eigenlijk in de Schaafstraat in deelgemeente Breendonk. Uitbater Dirk Gaethofs wacht al jaren op een goedkeuring voor de uitbreiding van het centrum. Hij wil de totale lengte van de golfbaan verhogen van 900 naar 1800 meter. Nu de provincie het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft goedgekeurd, moet er nog een openbaar onderzoek komen. Ook de gemeente Puurs moet het plan nog goedkeuren. Tegen midden 2013 zou de uitbreiding helemaal klaar moeten zijn.

"Vandaag hebben we 450 leden. Na de uitbreiding zal dat aantal wellicht stijgen tot 750 leden", zegt Dirk Gaethofs. "Nu moeten gevorderde golfers noodgedwongen op zoek naar grotere golfterreinen om zich te verbeteren. Op ons domein zijn maar zes holes. Na de uitbreiding zijn er negen holes. Een hole is de afstand van waar je met een stick tegen het balletje slaat tot het gaatje waar dat balletje in moet. Nu is onze maximale afstand 234 meter. Tegen midden 2013 wordt dat 480 meter."

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van vrijdag 2 december.

CWil

Op Foto: Golfers Dirk Gaethofs en Vincent Willems Haedpro
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio