Hinder bij vuilophaling en crèches in Antwerpen door betoging

Hinder bij vuilophaling en crèches in Antwerpen door betoging

Hinder bij vuilophaling en crèches in Antwerpen door betoging

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen verwacht de nodige hinder door de nationale vakbondsbetoging van vrijdag. Bij diensten als het Stedelijk Onderwijs en het OCMW blijft de dienstverlening gegarandeerd, maar wie een beroep wil doen op een kinderdagverblijf zal op 31 van de 36 locaties voor een gesloten deur staan.

Ook 7 van de 8 Initiatieven voor Buitenschoolse Opvang (IBO) blijven dicht.

Huisvuilophaling

De huisvuilophaling zal evenmin optimaal verlopen, maar de stad belooft dat de opgelopen achterstand de dagen nadien wordt ingehaald. Alle afval dat vrijdag niet wordt opgehaald, mag dan ook buiten blijven staan.

Haven

In de Antwerpse haven zou de hinder vrijdag al bij al meevallen. "De vakbonden hebben ons verzekerd dat ze de havenarbeiders niet gemobiliseerd hebben, maar dat enkel de afgevaardigden naar de betoging zullen trekken. Wij hebben dan ook geen specifieke voorzorgsmaatregelen moeten treffen", zegt Guy Vankrunkelsven van CEPA, de Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen.

Stedelijke diensten

Stedelijke diensten als districtshuizen en stadskantoren zijn in principe geopend, maar de dienstverlening zal er allicht stroef verlopen. "Neem voor uw bezoek zeker even contact op met de locatie of de infolijn", waarschuwt de stad donderdag. "Alle niet dringende bezoeken, worden beter even uitgesteld." Geplande huwelijken gaan wel gewoon door.

Musea en culturele en sportdiensten

Eenzelfde onduidelijke situatie valt te bespeuren bij de verschillende musea en culturele en sportdiensten. Ook bij het Zorgbedrijf zal gestaakt worden, al wordt de dienstverlening wel gegarandeerd in woonzorgcentra en bij thuiszorg. Sommige dienstencentra kunnen echter gesloten blijven.

Lees ook: Betoging zal voor hinder zorgen bij openbaar vervoer

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio