Alain Mathot treedt in gerechtelijke voetstappen van vader Guy

Alain Mathot treedt in gerechtelijke voetstappen van vader Guy

Alain Mathot treedt in gerechtelijke voetstappen van vader Guy

Print
Burgemeester van Seraing en PS-Kamerlid Alain Mathot lijkt in de gerechtelijke voetstappen van vader Guy Mathot te treden. Alain Mathot bevestigde dinsdag dat hij in verdenking werd gesteld voor corruptie en witwassen van geld.

Vader Guy sleepte bijna dertig jaar gerechtelijke affaires met zich mee, al ontkende hij steeds elke schuld en werd nooit veroordeeld.

"Leugenachtige beschuldigingen"

Op zijn blog en pagina op de socialenetwerksite Facebook zegt Alain Mathot opnieuw dat hij onschuldig is in het dossier rond smeergeld bij de afvalintercommunale Intradel. De beschuldigingen zijn "buiten proportie, grotesk en leugenachtig", luidt het.

Guy Mathot

Vader Guy Mathot, overleden in 2005, kreeg gedurende zijn carrière veelvuldig met het gerecht te maken. De voormalige volksvertegenwoordiger, burgemeester van Seraing en topman van de Luikse PS-federatie werd verschillende malen beschuldig. Hij ontkende steeds en werd nooit veroordeeld.

Zo werd hij in 1994 in het Augusta-dossier verdacht van passieve corruptie; vier jaar later werd zijn naam gezuiverd. Hij kwam ook in opspraak rond valse schilderijen, oplichting bij de verkoop van de raffinaderij van Feluy en een zaak over het racecircuit van Francorchamps.

Nu in het nieuws