Flitscamera niet in orde - Snelheidsduivel vrijuit

Flitscamera niet in orde - Snelheidsduivel vrijuit

Flitscamera niet in orde - Snelheidsduivel vrijuit

Print
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft donderdag een bestuurder vrijgesproken voor een snelheidsovertreding die was vastgesteld via trajectcontrole. De vrijspraak komt er omdat de camera's die gebruikt worden bij de trajectcontrole nog niet gehomologeerd zijn.

De 34-jarige Dave J. uit Maasmechelen reed op 29 juli 2010 met een gemiddelde snelheid van 66 kilometer per uur door de dorpskern van Oud-Turnhout. Hij deed 1 minuut en 44 seconden over een afstand van 1.926,5 meter. De gemiddelde snelheid werd nadien gecorrigeerd tot 60 kilometer per uur.

Geen bewijswaarde

De politierechter sprak de man vrij voor de snelheidsovertreding omdat het wettelijk kader voor trajectcontrole van politiezone Turnhout nog ontbreekt. Het parket tekende beroep aan tegen die vrijspraak, maar ook de correctionele rechter spreekt de man nu vrij. "De vaststellingen hebben geen bewijswaarde bij gebrek aan homologatie. Er ligt geen document voor betreffende de opmeting van de afstand tussen beide camera's. Uit niets kan worden afgeleid hoe de klokken voor beide camera's werden afgesteld en in welke mate zij gelijkliepen."

Ook enkele weken geleden werd al een bestuurder vrijgesproken om deze reden. De politiezone Turnhout heeft de trajectcontrole tijdelijk stopgezet in afwachting van de homologatie.

.

Nu in het nieuws