Grand Bazar Groenplaats ademt grandeur van weleer

Het ’rommelige’ shoppingcenter van vroeger heeft plaats gemaakt voor een eigentijdse, strakke en stijlvolle versie. De renovatie duurde tien maanden en kostte 4,65 miljoen euro.

Dewart Geraldine

Grand Bazar is met zijn start in 1885 het oudste shoppingcentrum van Antwerpen. Het interieur zag er de laatste jaren wat afgeleefd, rommelig en ietwat oubollig uit. Koperen afwerkingen, drukke vloeren, een samenraapsel van verschillende stijlen. Weinig uitnodigend voor shoppers.

"Een van de belangrijkste punten was dan ook die homogeniteit in stijl creëren. We hebben overal dezelfde vloertegels gelegd, de zwart-rood-witte strepen keren terug in het ganse gebouw en de witte muren maken het geheel groter. Zo is de rust in het shoppingcenter teruggekeerd", aldus Sofie Vandelannoote van architectenbureau BURO II & ARCH+.

Ook aan de visibiliteit van buitenaf werd gewerkt. Van Eiermarkt tot Handschoenmarkt wandel je nu duidelijk langs een shoppingcenter, waar ook de winkels die zich binnen bevinden geafficheerd worden.

Het vernieuwde centrum wordt van morgen tot 11 december ingewijd met culinaire shows en optredens.

GDew.
Foto Sarah Van den Elsken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio