Zus naar Serge Torcal: "Brand in de hel"

Zus naar Serge Torcal: Brand in de hel

Zus naar Serge Torcal: "Brand in de hel"

Print
Op het assisenproces van de 51-jarige Genkenaar Serge Torcal, die zijn 77-jarige buurvrouw Virginie Billen doodstak, getuigde donderdagnamiddag Maria Torcal, de zus van de beschuldigde. Zij vertelde dat ze bij haar moeder, bij wie Serge verbleef, niet binnengeraakte. "Brand in de hel", riep ze haar broer toe.

"Ik belde aan en dan liet mijn moeder een touwtje zakken met daaraan de sleutel om binnen te geraken. Ik ging eerst drie tot vier keer per week langs, maar daarna ging dat niet meer", aldus zus Maria, die het tijdens haar getuigenis zeer moeilijk kreeg en bijstand kreeg van slachtofferhulp.

Zus Maria vertelde dat de problemen bij Serge begonnen toen hij in de mijn ging werken. "Als hij drugs op had, was hij niet aanspreekbaar. Hij kon agressief zijn, naar moeder toe. Dat kon je hem beter mijden. Ik was regelmatig bij mama en als mama geen geld wilde geven, dan werd hij heel kwaad. Met woorden, maar hij gooide ook met dingen en kon de boel kort en klein slaan. Als ik mama aan de telefoon had, vertelde ze dat ze schrik had. Ik heb mijn moeder een laatste keer gezien, een week voor 1 november. We hadden afgesproken naar het graf te gaan van mijn vader en jonger broertje, maar terwijl ik onderweg was, belde ze af", vertelde Maria, die naar eigen zeggen geen afscheid heeft kunnen nemen van haar moeder door toedoen van Serge.

Voorzitter Dirk Thys confronteerde Serge Torcal met het feit van de inboedel kort en klein slaan, want op het proces vertelde hij dat zijn moeder dat gedaan had. Serge gaf schoorvoetend toe dat wel degelijk hij enkel een kastje had omgegooid uit woede, omdat hij geen geld kreeg van zijn moeder voor drugs. "Ik kreeg telefoon van het ziekenhuis dat mijn moeder overleden was. Ik wist zelfs niet dat ze in het ziekenhuis lag. Ik heb niks meer van mijn mama, zelfs geen juwelen", richtte Maria zich tot Serge, die de juwelen op de dag van het overlijden van zijn moeder in een café probeerde te verpatsen.

"Brand in de hel", riep Maria nog, maar Serge gaf geen kick.

MEEST RECENT