Françis Goossens wint Alice Nahontrofee 2011

Print
Putte - In de Alice Nahonschool de tweejaarlijkse Alice Nahontrofee uitgereikt aan onderwijzer Françis Goossens voor zijn werk ten dienste van de Putse jeugd.
Francis Goossens werd bekroond voor deze jarenlange inzet bij de chiro en de KWB van Grasheide. Bij de chiro was hij jarenlang leider en volwassen begeleider en speelde een belangrijke rol in de bouw, het beheer en het onderhoud van de nieuwe lokalen.

Françis organiseert trouwens nog altijd tal van activiteiten voor de chiroleden.

Bij de KWB Grasheide zet Françis zich in voor de organisatie van de jaarlijkse loopwedstrijden en zorgt hij al meer dan vijftien jaar voor de ontspanning op het Sinterklaasfeest. Met de leerlingen van het zesde leerjaar van de plaatselijke school wordt elk jaar een kindermusical opgevoerd die telkens heel wat succes kent.

De laureaat ontving een borstbeeld van Alice Nahon dat als beeldhouwwerk gemaakt werd door ex-kleuteronderwijzeres Liliane Van Lierde, dat vooraan op het schooldomein staat.

Andere kandidaten voor de Alice Nahontrofee waren dit jaar: het MEGA-project van de politie, de vzw De Reikende Hand, KVLV, jeugdtrainster korfbalclub Ilse Vermeulen, het Davidsfonds Putte-Grasheide-Peulis en de Vlaamse diabetesvereniging. Zij werden allen in de bloemen gezet.

F:Françis Goossens krijgt de Alice Nahontrofee uit handen van burgemeester Peter Gysbrechts in aanwezigheden van leden van het toekennend comité en eerste laureaat, schrijver Gaston Van Camp.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio