Nieuwe straatnamen in Essen

Print
Essen -

Op 1 januari 2012 voert de gemeente een aantal straatnaamwijzigingen door. Enerzijds gaat het om wijzigingen die verwarrende situaties uit de wereld moeten helpen. Het zou je maar over komen dat je de hulpdiensten nodig hebt en ze staan door deze omstandigheden aan het foute adres.
Anderzijds zijn de veranderingen het gevolg van de aanleg van nieuwe straten. Heel wat gezinnen zullen dus een nieuw adres krijgen. De gemeente begeleidt hen hierbij. Een overzichtje.

Zandstraat

De Zandstraat blijft behouden van Kalmthoutsesteenweg tot Antwerpsesteenweg en wordt opnieuw genummerd. Het zijstraatje van de Kalmthoutsesteenweg krijgt de naam Dorenpad. Het straatje tegenover “Kraaiendonk” wordt Beyleboske.

Schaapsbaan

De Schaapsbaan blijft behouden vanaf “Kraaiendonk” over Kalmthoutsesteenweg tot aan de spoorweg. Het gedeelte vanaf de spoorweg tot Wildertse Duintjes en het stukje naast het spoor wordt Herdersbaan. In de weekendzone wordt de Schaapsbaan gewijzigd in Jeneversbeslaan.

Hemelrijkweg

Het gedeelte van de Hemelrijkweg tussen Hemelrijklaan en Kammenstraat wordt Schepen Veraartstraat. Tussen Hondsberg en Kammenstraat blijft de straat Hemelrijkweg heten, maar krijgen de huizen nieuwe huisnummers.

Sint-Jansstraat Het zijstraatje van de Sint-Jansstraat richting hoofdingang van basisschool Wigo wordt De Vondert. Ook hier kent de gemeente nieuwe huisnummers toe.

Nieuwe straten

De nieuwe wijk “Schildershof” te Essen-Statie pakt uit met toepasselijke straatnamen. Binnenkort kan je terecht in de straten van schilders Frans Luyckx, Marc Baetens, Ferdy Naulaerts, Jozef Van Ruyssevelt en cultureel boegbeeld Jules van Agtmael. In de Statievelden verwijzen de nieuwe straten naar onze zustergemeenten.

Ook in de wijken Heikant en Hoek komen nieuwe straten. Aan de Rinkvenstraat is momenteel de Oudstrijdersstraat in aanleg en aan de Spillebeekweg komt de Destenlaan.

bron: www.essen.be Kris Peeter
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio