Man snelt weg na familieruzie en crasht in Turnhout

Man snelt weg na familieruzie en crasht in Turnhout

Man snelt weg na familieruzie en crasht in Turnhout

Print
Turnhout - De man die in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond raakte toen hij tijdens een achtervolging door de politie van de baan raakte op de E34 in Turnhout, was voordien betrokken bij een familieruzie. Die feiten speelden zich af in Borgerhout. Dat zegt de lokale politie van Antwerpen donderdag.

Toen de politie ter plaatse kwam en de 38-jarige man wilde controleren op onder meer dronkenschap, nam hij met zijn wagen de vlucht.

Vluchten tegen 200 km/u

Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 200 kilometer per uur gemeten en slingerde de wagen van de man vervaarlijk over de weg. Uiteindelijk ging de auto over de kop tussen de afritten van Turnhout-Centrum en Oud-Turnhout. Hij belandde op zijn dak en de man raakte zwaargewond.

De politie kon hem uit de wagen bevrijden en inrekenen, maar vanwege zijn verwondingen kwamen brandweer en MUG eraan te pas om de man te verzorgen en naar het ziekenhuis over te brengen.

De man ligt nog steeds op de spoedafdeling van het Sint-Elisabethziekenhuis in Turnhout en kon nog niet worden verhoord. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Rijbewijs ingetrokken

De politie trok wel al zijn rijbewijs in wegens het rijden onder invloed en aan overdreven snelheid, waarbij hij andere weggebruikers in gevaar gebracht. Het is niet duidelijk of hij zal worden aangehouden.

Foto: Ton Wiggenraad

Lees ook: Wagen crasht op de E34 na achtervolging

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio