Mechelen maakt Bruul vanaf 7 december volledig autoluw

Print
Mechelen - De autoluwe kern van de Mechelse binnenstad breidt vanaf woensdag 7 december gevoelig uit. Zo is in de volledige Bruul van 11 tot 18u geen verkeer meer toegelaten.

Sinds een tijdje geldt in de Adegem-, Hanswijk-, Hoog- en O.L.Vrouwestraat eenrichtingsverkeer, een eerste stap om de binnenstad autoluw te maken. In fase drie wordt de Bruul tussen de Fonteinbrug en de Hazestraat helemaal autoluw. Ook in vier woonstraten en hun zijstraatjes is overdag geen verkeer meer toegelaten. Het gaat om de Begijnen-, Lange Schip- en de Sint-Jansstraat, en de Zoutwerf.

Het toezicht op het respecteren van het autoluw gebied gebeurt door 9 camera's met nummerplaatherkenning. Overtreders krijgen een verkeersboete van 50 euro. "De eerste weken hanteren wij wel een gedoogbeleid, zodat iedereen kan wennen aan de nieuwe situaties. Wij hebben een maximaal aantal vergunningen uitgereikt. Zo blijft de binnenstad bereikbaar voor bewoners, handelaars en leverancies", zeggen burgemeester Bart Somers (Open Vld) en schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a).

Met de maatregel hoopt het stadsbestuur het sluipverkeer in het historisch centrum met 20 tot 30 procent terug te dringen. "Het zorgt voor overlast en onveiligheid, en het heeft ook een nefaste impact op de luchtkwaliteit", stelt schepen van Leefmilieu Marina De Bie (Groen!).

Bekijk hier de folder over het autoluw gebied.

Bekijk het promofilmpje hier via YouTube:

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio