In opspraak gekomen onderzoeksrechters krijgen andere taken

In opspraak gekomen onderzoeksrechters krijgen andere taken

In opspraak gekomen onderzoeksrechters krijgen andere taken

Print
Antwerpen - De drie onderzoeksrechters die in opspraak zijn gekomen in een Antwerps drugsdossier krijgen tijdelijk andere taken. De eerste voorzitter van het hof van beroep in Antwerpen heeft intussen een raadsheer aangeduid die belast is met het gerechtelijk onderzoek naar de drie.

In het drugsdossier waarmee de onderzoeksrechters belast waren, zijn vragen gerezen naar de geldigheid van twee telefoontapbeschikkingen. Dat leidde afgelopen weekend tot de vrijlating van de verdachten in dat dossier.

Lees ook Cocaïnebende op vrije voeten na blunder in onderzoek

"De procureur-generaal vorderde daarop een gerechtelijk onderzoek naar de drie betrokken onderzoeksrechters wegens valsheid in authentieke en/of openbare geschriften en gebruik van deze stukken", aldus persmagistraat Ben Zajtmann. "De eerste voorzitter van het hof van beroep heeft een raadsheer aangeduid die belast is met het gerechtelijk onderzoek."

De drie onderzoeksrechters werden intussen ontlast van hun taken als onderzoeksrechter, maar blijven wel rechter. Volgens rechtbankvoorzitter Jacques Mahieu werden ze niet geschorst en gaan ze nu andere taken te vervullen krijgen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio