"Torcal probeerde echt wel aan verslaving te werken''

Torcal probeerde echt wel aan verslaving te werken''

"Torcal probeerde echt wel aan verslaving te werken''

Print
De 51-jarige Serge Torcal heeft wel degelijk geprobeerd om aan zijn verslaving te werken, in tegenstelling tot zijn eigen verklaringen, zo melden hulpverleners die hem bijstonden in zijn verslavingsproblematiek donderdag voor het Tongerse hof van assisen.

"Ik heb hem altijd gekend als een aangename man, die echt wel probeerde uit zijn verslaving te geraken. Hij zat bij ons in het methadonprogramma en hij was gekend als vrij solitair. Thuis zag ik hem als een zorgzame zoon voor zijn moeder,'' aldus Louis Vinken van het Centrum voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD).

Ook een psycholoog verbonden aan het CAD Limburg, kon het beeld niet beamen dat Serge geen inspanningen gedaan zou hebben om aan zijn verslaving te werken. "Ik ken Serge sinds 1994. Het methadonprogramma verliep redelijk succesvol. Hij stortte zich op het sporten als bezigheid voor overdag. Hij wilde altijd heel snel zijn methadon afbouwen, terwijl wij adviseerden dat langzaam te doen. Hij vertelde over auditieve hallucinaties die hij had als hij aan het afbouwen was, maar wat die stemmen hem vertelden weet ik niet,'' zo verklaarde de psycholoog.

Op de vraag van meester Partoens, raadsman van de nabestaanden, of het mogelijk was dat Torcal aan zijn methadon geraakte buiten de hulpverlening om, kon de psycholoog geen antwoord geven. Volgens de hulpverleners kende Torcal wel periodes dat hij clean was. Serge Torcal staat terecht voor de moord op zijn 77-jarige buurvrouw Virginie Billen op 4 juni 2008.

.

Nu in het nieuws