Strauss-Kahn geeft "dom sekscontact" toe

Strauss-Kahn geeft dom sekscontact toe

Strauss-Kahn geeft "dom sekscontact" toe

Print
De vroegere baas van het Internationaal Muntfonds, Dominique Strauss-Kahn (62), heeft zich in een boek voor het eerst concreet uitgelaten over zijn seksschandaal in een New Yorks hotel. Hij geeft toe een "met wederzijds goedvinden, maar dom sekscontact" gehad te hebben met het kamermeisje Nafissatou Diallo op 14 mei van dit jaar.

Die ongelukkige aangelegenheid heeft zwaarwegende gevolgen gehad, luidt het in het boek met de titel 'Affaire DSK - Het tegenonderzoek'. Auteur van het boek is Michel Taubmann, de biograaf en een partijgenoot van Strauss-Kahn. De Amerikaanse advocate van Diallo heeft de zogenaamde goedkeuring van het kamermeisje om seks te hebben "als totale waanzin" omschreven, aldus de Franse krant Le Figaro. Het boek is donderdag in Frankrijk verschenen.

Als gevolg van de beschuldigingen van verkrachting in de Verenigde Staten was Strauss-Kahn in zijn functie als baas van het Internationaal Muntfonds (IMF) afgetreden. Hij heeft ook de hoop opgegeven om het als belangrijkste kandidaat van de socialisten op te nemen tegen president Nicolas Sarkozy in de strijd om het presidentschap.

MEEST RECENT