Bewoner vat inbreker bij de lurven

Bewoner vat inbreker bij de lurven

Bewoner vat inbreker bij de lurven

Print
Zandhoven - Uit twee huizen in de Bogaereweg werden dinsdag juwelen en elektronica gestolen. Die feiten werden waarschijnlijk door dezelfde daders gepleegd. Vermoed wordt dat die bende daarna naar de Pater Damiaanlaan trok, om daar in te breken. Maar dat was buiten Guido Gijselinckx gerekend.
"Rond 19u vertelde mijn vrouw dat ze glas had horen rinkelen bij de buren", vertelt Guido. "Ik zag dat er geen licht brandde en besefte dat de buren niet thuis waren. Ik stoof als een kip zonder kop naar buiten en begon te brullen. Op dat moment kwamen drie mannen over de omheining gekropen. Een van hen kon ik bij de arm grijpen. Maar toen kwamen zijn kompanen, die ondertussen waren gevlucht, terug op hun stappen. Een van hen bedreigde me met een mes, dus ik moest de inbreker loslaten. Daarna sprongen ze met z'n drieën in een wagen en scheurden ze er met gierende banden vandoor." Gelukkig voor Guido gebruikte de gewapende inbreker het mes alleen om mee te dreigen en raakte hij niet gewond. Door zijn alerte optreden zorgde hij ervoor dat de inbrekers niets konden stelen. Toch blijft hij bescheiden. "Ik hoop alleen dat mijn buren op dezelfde manier zouden reageren als ze hoorden dat er bij mij werd ingebroken", zegt hij.
De bewoners van het huis, Wim Van Hove en zijn gezin, kwamen amper vijf minuten na de feiten thuis. De feiten speelden zich relatief vroeg af, rond 19u. "Een politiecombi reed vlak voor ons toen we de straat indraaiden. We wisten niet wat er gebeurd was, maar zagen aan de combi's al snel dat het bij ons te doen was." Dennis Van Damme
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio