Kamerlid Louis: "Sekswerkers moeten statuut en pensioen krijgen"

Kamerlid Louis: Sekswerkers moeten statuut en pensioen krijgen

Kamerlid Louis: "Sekswerkers moeten statuut en pensioen krijgen"

Print
Prostitutie moet erkend worden als een volwaardig beroep. En verzorgers van gehandicapten moeten deze sekswerkers kunnen inschakelen zonder beschuldigd te worden van pooierij. Dat meent het onafhankelijk Kamerlid Laurent Louis en hij diende een voorstel in dat straks door de Kamer wordt in overweging genomen.

Louis: "Mensen mogen met hun lichaam doen wat ze willen en prostitutie is het oudste beroep ter wereld. Steeds meer prostituees doen hun beroep vrijwillig en ze vervullen een belangrijke maatschappelijke functie. Daarom moet prositutie ook erkend worden als beroep. Alleen zo zal men de parallelle economie met haar fraude en haar zwartwerk kunnen bestrijden. Sekswerkers moeten dus alle sociale rechten krijgen inzake arbeidsongeschiktheid en invaliditeit. En eveneens een fatsoenlijk pensioen."

Gehandicapten

Ouders en instellingen die gehandicapten verzorgen, moeten een beroep kunnen doen op prostitutie om de gehandicapten seksueel bij te staan, zonder het risico te lopen dat ze vervolgd worden voor pooierij of aanzetten tot ontucht. "Want de sekswerkers leveren een heilzame en weldoende bijstand aan mensen met een handicap", aldus Louis in zijn voorstel.

De steden moeten gesloten centra krijgen naar Antwerps model. Louis prijs het Antwerps Eros Center, waar prostituees onder degelijke hygiënische en veiligheidsomstandigheden kunnen werken.

Meer over deze discussie vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto Photo News

Nu in het nieuws