Nieuwe AD Delhaize opent pand van vroegere Carrefour op Linkeroever

Nieuwe AD Delhaize opent pand van vroegere Carrefour op Linkeroever

Nieuwe AD Delhaize opent pand van vroegere Carrefour op Linkeroever

Print
Door de sluiting van Carrefour op het Frederik van Eedenplein bleven de inwoners van Linkeroever verweesd achter, met hun boodschappenlijstjes in de hand. De feestelijke opening van een AD Delhaize brengt daar verandering in.

Na de sluiting van Carrefour kwam er een golf van speculaties over welke supermarkt zijn intrek zou nemen in het lege pand op het Frederik van Eedenplein. De Nederlandse voedingsgroep Ahold had zijn oog laten vallen op de locatie om er een Albert Heijn te openen.

Heijn ziet het pand dus aan zijn neus voorbijgaan, want gisteren werd AD Delhaize er feestelijk geopend.De inwoners van Linkeroever konden met een glaasje en een hapje kennismaken met hun nieuwe buurtwinkel.

Zij slaken alvast een zucht van opluchting nu de lacune die Carrefour achterliet eindelijk is gevuld.

Cesare de Graaff is zelfs opgetogen dat er niet enkel een nieuwe supermarkt is, maar dat de naam Delhaize boven de deuren prijkt. “Delhaize heeft een brede waaier aan keuze in hun producten en die zijn ook van betere kwaliteit”, zegt de Graaff enthousiast.

Dat er veel vraag was naar een supermarkt op Linkeroever, wisten ook de verantwoordelijken bij Delhaize.

“Linkeroever was een blinde vlek binnen Antwerpen en omdat er maar weinig supermarkten zijn, was het de uitgelezen plaats om een winkel te openen”, zegt Stefaan Macquoi, raadgever bij Delhaize.

Renske De Regter

Foto Wim Hendrikx

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio