Bende steelt uit auto's op bruggen aan Singel

Print
Berchem - De zijstraten van de Singel nabij Berchem Station zijn al enkele maanden het slachtoffer van opvallend veel auto-inbraken. Sinds 1 september werden er veertig gevallen gemeld.
Om betalend parkeren te vermijden, zetten veel pendelaars hun wagen op één van de onbewoonde bruggen aan de Singel. Elke ochtend opnieuw ligt er glas van gesneuvelde autoruiten op de fiets- en voetpaden van de Posthofbrug, de Zurenborgbrug, de Uitbreidingsstraat en de Singel zelf. In minder dan drie maanden tijd kreeg de politie veertig aangiftes van inbraken. “We registreerden sinds 1 september acht voorvallen op de Posthofbrug, acht op de Zurenborgbrug, acht op de Singel en maar liefst zestien in de Uitbreidingstraat”, licht Fons Bastiaenssens, woordvoerder van politie Antwerpen toe. “De daders zijn vaak bendes, die de auto-onderdelen of gereedschappen verkopen op gespecialiseerde afzetmarkten. Maar ook junks gaan op deze manier te werk om een GPS of GSM te bemachtigen en dan van de hand te doen voor hun noodzaak te behoeftigen.”

De bruggen en de onbewoonde straten aan Berchem Station zijn zogenaamde hotspots, waar de politie een extra oogje in het zeil houdt. “We kennen de plaatsen waar het fenomeen zich voordoet en hebben dan ook de lokale wijkteams en de interventies extra gebriefd. Auto-inbraken zijn één van de prioriteiten in het veiligheidsplan”, vervolgt Bastiaenssens. “Je mag natuurlijk overal parkeren daar, maar de ene chauffeur is al wat slordiger dan de andere. Daarom dat de mensen wat voorzichtiger moeten zijn en geen schijnbaar waardevolle voorwerpen in hun wagen achterlaten. Zelfs een oude jas kan al uitnodigen tot inbraak. Daarom raad ik de parkeerders aan om zo weinig mogelijk aanleiding te geven.”

TVDB
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio