"Cocktail aan middelen bij Torcal zou dodelijk zijn bij normaal mens''

Cocktail aan middelen bij Torcal zou dodelijk zijn bij normaal mens''

"Cocktail aan middelen bij Torcal zou dodelijk zijn bij normaal mens''

Print
De cocktail aan middelen die de 51-jarige Genkenaar Serge Torcal op 4 juni 2008 naar eigen zeggen had ingenomen voor de moord op zijn 77-jarige buurvrouw Virginie Billen in Genk, zou dodelijk zijn voor een normaal mens. Dat vertelde toxicoloog Jan Tytgat donderdagmorgen op het assisenproces in Tongeren. Uit de analyses van bloed, urine en haarstalen was wel niet duidelijk of Torcal de ochtend zelf heroïne had genomen, aangezien hij al sinds zijn late tienerjaren een notoire druggebruiker is.

Torcal stak zijn buurvrouw met 117 messteken dood in haar woning op de Onderwijslaan in Waterschei (Genk). Naar eigen zeggen had hij minstens twintig Lexotan kalmeerpillen, bijna een gram heroïne, methadon en een halve liter bier ingenomen. Op het moment dat hij het slachtoffer te lijf ging zat hij volgens zijn eigen verklaringen in een psychose en hoorde hij stemmen in zijn hoofd. Dat verhaal werd woensdag al ontkracht door de gerechtspsychiater. Toxicoloog Tytgat vertelde dat een cocktail van die middelen dodelijk kon zijn voor een normaal mens.

"Acht u het waarschijnlijk dat hij twintig Lexotan pillen heeft ingenomen ?,'' wilde voorzitter Dirk Thys weten. "In combinatie met methadon en heroïne zou hij normaal overleden zijn, maar bij iemand met een zekere tolerantiegrens zoals hij, is dat anders", antwoordde Tytgat. Na de toxicoloog kwamen de moraliteitsgetuigen van Torcal aan het woord, zoals de hulpverleners die Torcal bijstonden in zijn verslavingsproblematiek.

MEEST RECENT