Kapelle-op-den-Bos heeft eerste vrouwelijke burgemeester

Kapelle-op-den-Bos heeft eerste vrouwelijke burgemeester

Kapelle-op-den-Bos heeft eerste vrouwelijke burgemeester

Print
Kapelle-op-den-Bos - Vlaams volksvertegenwoordiger Els De Wachter (sp.a) is benoemd tot burgemeester van Kapelle-op-den-Bos. Ze volgt partijgenote en gewezen Vlaams minister Leo Peeters op die na 30 jaar om persoonlijke reden ontslag nam als burgemeester. De Wachter (37) is de eerste vrouwelijke burgemeester in de geschiedenis van de Vlaams-Brabantse gemeente.

De Wachter is licentiaat criminologie en maatschappelijk adviseur. Ze startte haar politieke carrière in 2000 en werd na de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar meteen schepen in Kapelle-op-den-Bos. In juni 2004 volgde ze Leo Peeters op als Vlaams volksvertegenwoordiger.

"Leo Peeters is en blijft mijn politieke vader. Ik zal trachten de geest van onze burgemeester te behouden door in de eerste plaats te luisteren naar alle Kapellenaren", aldus De Wachter.

De nieuwe burgemeester werd recent door Vlaams minister van bestuurszaken Geert Bourgeois op de vingers getikt omdat zij een gemeentelijke jobstudent werk liet doen in het kader van een sp.a-activiteit. Bourgeois hield echter rekening met een aantal verzachtende omstandigheden en startte geen tuchtprocedure. Het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos liet hierop weten het volste vertrouwen in haar te behouden.

Foto Photo News

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio