Tia Hellebaut maakt comeback in januari in Lotto Arena

Tia Hellebaut maakt comeback in januari in Lotto Arena

Tia Hellebaut maakt comeback in januari in Lotto Arena

Print
Het Golden High Jump Gala vindt op zaterdag 28 januari plaats in de Lotto Arena in Antwerpen. Ook olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut zal aanwezig zijn. Dat maakte organisator Golazo Sports donderdag bekend.

Voor de 33-jarige Hellebaut wordt het haar eerste wedstrijd sinds ze in februari beviel van een tweede dochter. Tegelijk is het de start van haar olympische campagne richting Londen 2012.

"Ik vind het super leuk om in eigen land, voor de fans en de familie, mijn eerste wedstrijd te kunnen springen", zegt Hellebaut. "Het motiveert me enorm en zal meteen ook voor best wat stress zorgen, maar laat dat nu net iets voor mij zijn!"

"In het buitenland zijn er meer van die hoogspringgala's en eigenlijk zijn dat de favoriete wedstrijden van de hoogspringsters. Het draait alleen rond hoogspringen, alle aandacht is constant op je gevestigd en dus wil iedereen er sterk presteren. Voor mij begint hier de aanloop naar de Olympische Spelen. Ik hoop tegen dan ook effectief klaar te zijn om 1m95 te springen, het olympische minimum."

Hellebaut vertrekt eerst nog op stage naar Zuid-Afrika. "Daar zal ik ook heel wat van de collega's zien en ze zeker warm maken voor het Golden High Jump Gala."

Tickets zijn beschikbaar via de website www.goldenhighjump.be of telefonisch op 070/345.345.

Meer sportnieuws