10 jaar cel voor dertiger
 die met kinderen kanaal inrijdt

10 jaar cel voor dertiger die met kinderen kanaal inrijdt

10 jaar cel voor dertiger die met kinderen kanaal inrijdt

Print
De correctionele rechtbank in Tongeren heeft de 39-jarige Frank Champagne tot 10 jaar cel veroordeeld wegens poging tot kindermoord. De postbode uit Vreren (Tongeren) reed in april 2010 in het Albertkanaal terwijl zijn zoontje en dochtertje in de wagen zaten. Uiteindelijk overleefden ze alle drie de wanhoopsdaad. De man moet zijn kinderen elk 2.500 euro schadevergoeding betalen. Ook aan zijn ex moet hij 2.500 euro.

Champagne, die zijn kinderen sinds de wanhoopsdaad niet meer gezien heeft, verklaarde eerder dat hij handelde uit radeloosheid. Een zware scheiding en de goede relatie tussen de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw en zijn kinderen werden hem te veel.Hij werd vlak na de feiten opgepakt. Hij verbleef zeven maanden in de gevangenis. Sinds november 2010 was hij vrij onder strikte voorwaarden.

De verdediging wees op verzachtende omstandigheden, zoals de vechtscheiding waarin het koppel verwikkeld was en de gemoedstoestand van de dader, en vroeg een straf met uitstel. Maar daar is de rechter dus niet op ingegaan. Integendeel, de rechter had het over "een laffe en egoïstische daad, om onschuldige kinderen te betrekken bij een wanhoopsdaad." De rechter vroeg de veroordeelde of hij nog iets wilde zeggen, maar daar ging de man niet op in. Ook de ex-vrouw, die aanwezig was, wilde niet meer reageren.

MEEST RECENT