Gemeente wil betere spreiding supermarkten

Print
Laakdal - Het gemeentebestuur streeft naar een betere spreiding van grootwarenhuizen op het grondgebied van de gemeente.
In Veerle zijn er al heel wat supermarkten en recent leverde de gemeente een vergunning af aan Proxy Delhaize, aan een projectontwikkelaar die de voormalige site van Rens wil omvormen tot een warenhuis en aan Aldi die haar site wil uitbreiden met een Renmans en bijkomende parking. Daarnaast maakt Colruyt werk van een Okay site vlakbij de Aldi.

“Tot onze spijt stellen wij vast dat de meeste supermarktketens zich enkel willen vestigen in Veerle”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Frank Sels (sp.a). “In de besprekingen met de projectontwikkelaars hebben wij onze andere deelgemeenten altijd gepromoot. Maar door haar goede ligging, doorkruising van belangrijke gewestwegen, hoog bevolkingsaantal en potentiële aantrekkingskracht naar Diest en Geel plaatsen macro-economische studies Veerle steeds in de top van de rangschikking. In dezelfde rangschikking bengelen zowel Groot- als Klein Vorst onderaan, waar Tessenderlo met de pluimen gaat lopen.”

Om meer mogelijkheden te bieden, bouwt de gemeente in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan KOM bis extra mogelijkheden in voor een eventueel warenhuis tot 1000m². “Daarnaast verwachten wij op termijn ook veel van het project Capellebeemden Witte School”, besluit Frank Sels. “In de eerste ontwerpen is ook hier winkelruimte gepland”.

Stefan Helsen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio