Kanye West kan verzameling gouden grammofoontjes flink aandikken

Print
Kanye West geldt als de topfavoriet voor de komende Grammy's. Adele, de Foo Fighters en Bruno Mars hebben volgens de Recording Company woensdag in Los Angeles elk zes nominaties gekregen. Lil Wayne en Skrillex komen aan vijf. Rapper Kanye West maakt op de uitreiking van de "Oscars voor de muziek" zeven keer kans op een prijs. Hij heeft in zijn vitrinekast al 14 gouden grammofoontjes staan.

West (34) heeft dit keer evenwel geen uitzicht op de fel begeerde prijs "plaat van het jaar". Maar met ("All Of The Lights") kan hij wel winnen in de categorie "beste song" en "beste rapsong".

Adele (23) verzamelde zes nominaties voor hoofdcategorieën, bijvoorbeeld voor "plaat van het jaar" en "song van het jaar", twee keer met "Rolling In The Deep". Met "21" kan ze de prijs voor "album van het jaar" binnenhalen.

Concurrentie voor de onderscheiding "plaat van het jaar" komt er van Bon Iver ("Holocene"), Bruno Mars ("Grenade"), Mumford & Sons ("The Cave") en Katy Perry ("Firework").

Naar de titel van album van het jaar dingen ook de Foo Fighters ("Wasting Light"), Lady Gaga ("Born This Way"), Mars ("Doo-Wops & Hooligans") en Rihanna ("Loud").

De Grammy's gelden als de meest begeerde muziekprijzen ter wereld. De toekenning en uitreiking is op 12 februari in het Staples Centre in Los Angeles.

http://www.youtube.com/watch?v=HAfFfqiYLp0&ob=av2e
MEEST RECENT